Deltagernes egne erfaringer fra halvdagskurset CashFlowInes og Hany Ines & Hany, Hvidovre:

Vi har været fascineret over tanken om at mønstre i vores økonomi kan afsløres via et spil fordi vi ubevidst gentager disse mønstre. Derfor har vi tilmeldt os Cash-Flow spillet i Kildeskovshallen.

Da vi har fælles økonomi i det virkelig liv spillede vi spillet også som ”ét” par. Dvs. kun et sæt brikker til os begge. Det var meget interessant at se hvordan spillet udvikler sig som det gør i virkeligheden i vores økonomi, ligesom vi kunne iagttage hvordan vi på samme måde løser udfordringer i livet som vi gjorde i spillet. Her menes hvordan vi talt sammen under spillet, diskuterede, overtalte hinanden til beslutningerne osv. Vi fik hurtig de samme kasketter som vi i forvejen har i vores liv. Det var en kopi af virkeligheden. Vi er gode til at investere i ejendomme, men ikke i aktier. Både i spillet og i virkeligheden. Meget tankevækkende. Nu er opgaven blandt andet at finde ud af hvorfor/hvordan? Er det noget vi har bildt os selv at nogle investeringer er bedre end andre, eller er det meningen det skal være sådan lige netop for os?

Samtidig var spillet meget underholdende og tiden gik hurtigt så vi ikke ville stoppe.

Det har været en lærerig søndag. Tanken om at bruge sin fritid på at udvikle sig på den finansielle side tiltaler os meget.

Ines Dessouki - www.Dessouki.dk
Hany Eissa - www.skabpluz.dk

Lise Benthien Lise Benthien, Gilleleje:

Cash flow leger dine holdninger frem i lyset på en uhøjtidelig måde.
Du får mulighed for at ændre dem og tage mere liv ind.

Hvis du tør være ærlig.

Jeg har nu været til Cash flow 3 gangeog fået mange erkendelser.
Første og anden gang var med min mand Ole.
Sidste gang kom jeg alene, jeg måtte simpelthen gøre det.

De to første gange var jeg meget optaget af spillets regler.
Med omsorgsfuld støtte fra andre der havde spillet før. De hjalp med at oversætte.
Og Mikael kom som en raket, når der var brug for hjælp.

Det overraskende er at jeg faktisk spiller med rigtige gode fornemmelse, for Investeringer. De 2 af gangene kom jeg ud af rotteræset som nr.1 og nr. 2.
Den 3. gang havde jeg sagt ja til at være holdkaptajn. Jeg brugte mere opmærksomhed på de andre end mig selv, og kom først ud af rotteræset til sidst.
Det er et mønster jeg kender.
Det bliver tydeligere og tydeligere hvad jeg gør med mig selv.
Jeg kunne godt gå hen og blive afhængig af spillet.
Jeg trænger til at få ryddet op. Jeg har lyst til at virkeliggøre de sider af mig, der kommer frem i Cash flow,

Sideløbende bliver jeg coachet af Mikael, Den bedste AHA- oplevelse har været at opdage at den rolig støtte jeg giver til andre, har jeg i mig. Jeg kan jo bare bruge den til mig selv.
Jeg har øjeblikke med lykkefølelse, og en stensikker tro på at det skal lykkedes mig at fjerne mine forhindringer. Den tilstand indeni vil jeg have noget mere af.
Jeg kan bare ikke lade være.

Lise Benthien
Psykoterapeut, Gilleleje

Camilla Jørgensen Camilla Jørgensen, København:

Jeg var på Cashflow d. 20.1.08 for første gang.

Jeg går i et coachingforløb hos Mikael i forbindelse med at starte virksomhed og blev opfordret til at komme. Det var virkelig en fed og sjov oplevelse. Der var en rigtig god stemning og en masse spændende mennesker som kom med hver deres forventning til spillet.
Jeg oplevede at jeg i starten ikke rigtig rykkede så meget og blev ved at lande på de samme felter. Bla. Lønudbetaling og fyring. Dette kan jeg godt relatere til mit liv, som det er nu. Bliver ikke fyret men skifter ofte job og lever spartansk for den løn jeg hiver hjem.
Min sidekammerat kom ud af ”rotteræset” hvilket gjorde at jeg fik en stor Kampgejst og en følelse af at ”det vil jeg også”.
Det fik mig til at fokusere anderledes og virkelig gøre en indsats for at komme videre.
Det sjove var at der ikke gik længe inden jeg kom ud af ”rotteræset”. Det var en helt fantastisk følelse at slippe ud i overhalingsbanen hvor det gik stærkt og det hele bare kørte.
Der var enormt meget energi og eufori forbundet med at komme videre.
Når jeg kigger på det bag efter, bliver det meget tydeligt for mig, at jeg får det, jeg fokuserer på!
Det var spændende at opleve mig selv på en helt ny måde.
Jeg bruger i mit hverdagsliv meget energi på at fokusere på andre og andet end mig selv.
Jeg kan få helt dårlig samvittighed og føle mig meget egoistisk hvis jeg ikke først fokuserer på andres behov.
I spillet fokuserede jeg kun på mig selv og havde det super godt med det – resultatet var at jeg opnåede det jeg ville!
Det var virkelig en øjenåbner.

Jeg kan varmt anbefale spillet.
Det kan bruges på mange forskellige planer i dit liv hvis du er åben for det.lisbeth Lisbeth Brink, København:

Hej Mikael
Jeg har nu de sidste par døgn gået og funderet lidt over, hvad det har bragt mig at være på dit kursus i cahsflow og foreløbigt har det i hvert fald gjort, at mit fokus er blevet vendt hen imod at jeg først og fremmest skal tænke indtægter både i mit private liv men også i mit erhverv. Jeg har bemærket et par dage, hvor jeg ikke har været opmærksom på indtægterne, og der har de stået stille. Men nu er jeg igen begyndt at fokusere på indtægterne og jeg kan mærke, at der popper hele tiden nye indtjeningsmuligheder op, som jo hele tiden har været der men som ikke er så tydelige hvis ikke der konstant er fokus på dem. Så jeg har fået rigtig meget ud af dit kursus.
En anden ting som jeg synes er virkelig væsentlig er at du har taget fotoes af os alle der var på dit kursus, og for første gang i mit liv kan jeg måske holde ud at kikke på mig selv på fotoes. Det er for mig også et gennembrud.
Der var en som du selv skriver en rigtig fin og kærlig strøm af energi, som jeg nyder godt af nu. Jeg var inden jeg mødte op fustreret over ikke at kunne finde Kildeskovshallen på Adolfsvej og det bevirkede at jeg på vejen hjem ikke engang kunne finde hjem til mig selv men kørte i ring. Men jeg tror på, at det lærer mig noget om ikke at gå i affekt hver gang en lille ting går mig imod. Jeg vil jo helst bare hvile i mig selv og det synes jeg også at jeg har gjort en stor del af vejen, men det er i hvert fald en målsætning hos mig endnu mere nu.
Jeg glæder mig til at komme på dit kursus i weekenden og ved, at jeg vil få en masse ud af det også.
Mange hilsner
LisbethBettina Rolin, København:

Jeg var spændt på, hvad jeg ville opleve ved at spille Cashflow første gang.
Jeg startede med at have svært ved at vælge farve. Jeg blev irriteret over, at jeg ofte skulle bede om hjælp til at forstå spillet.
Efterhånden som jeg begyndte at forstå spillet begyndte det at blive sjovt og spændende.
Rotteræset er der man begynder og derefter handlede det om at komme ud af det rotteræs. Jeg kunne ikke komme ud af rotteræset og det begyndte at kede mig.
Det var to andre som var kommet ud og jeg var glad på deres vegne, men ønskede bestemt også selv at komme der ud, hvor jeg havde friheden til at vælge, hvad jeg ville. Jeg følte det ligesom om, at de to som var kommet ud ikke længere tilhørte "gruppen" . Gnisten til at komme ud af rotteræset var ved at gå af "fløjten" og jeg fik mere og mere gæld, jeg kunne bare ikke knække den kode at komme ud. ØV
Ja, hvad kan jeg sige, det er jo sådan mit liv er! Vi ses til næste Cashflow-spil, og der håber jeg virkelig, at jeg kan knække koden! Smiler


Anden gang
Her er et par linier fra min 2. gang med kurset Cashflow. Jeg var afslappet og havde ingen problemer med at vælge farve, som den første gang jeg spillede Cashflow.
Min tanke gik på, at jeg ville "knække kode" og komme ud af rotteræset, det er jo ligesom det, der er essensen. :)
Efterhånden som spillet gik fremad, blev det tydeligt for mig, at jeg ikke kunne nå' at komme ud af rotteræset p.g.a tiden.
Det gik pludselig op for mig (og med hjælp fra Mikael) at jeg var blevet mere fokus på, at arbejde mig hen imod at blive selvstændig, fri af gæld og lave nogle gode investeringer. Det gav mig en fantastisk følelse af tilfredshed, glæde og en tanke om endelig at være på vej i den rigtige retning.

Jeg synes det er helt utroligt som det spil spejler mit liv. Det bliver bedre og bedre. :)

Tak for denne gang og vi ses til næste Cashflow!navn Helle G. Christiansen, København:

...det var utroligt, hvordan det spillet åbenbarede mit ømme punkt...det jeg altid vil ordne og have styr på og ikke gør...og det er netop det der vil kunne frigøre mig...det var en brat opvågningnavn Morten Hansen, Nykøbing Falster:

Det vil være alletiders hvis der er nogle der kan bruge bruge mine erfaringer, og evt. også få lyst til at prøve dette geniale kursus og spil.

Jeg må indrømme, at i starten var jeg meget nysgerrig, men også en lille smule skeptisk på spillet, nok fordi jeg ikke havde nogle anelse om hvad det gik ud på, men også hvordan det vil påvirke mig i min tilværelse. I starten virkede det meget forvirrende, der var mange ting man skulle have styr på, og finde ud af en strategi. efter vi havde spillet lidt og vi stadig allesammen kørte rundt i Rotteræset troede jeg faktisk ikke på,at nogle af os kom ud af rotteræset, og i hvert fald slet ikke mig. Så skete der det helt utrolige, jeg fik muligheden som den første, at komme ud af rotteræset ved at sige ja til den mulighed (deal) der tilbød sig, og den greb jeg. Det var virkelig en fed fornemmelse og følelse at komme ud af Rotteræset, faktisk ligesom at få udfyldt en drøm.

Det var så meget fedt, at køre lidt rundt derude i "det søde liv", men kunne ligesom godt mærke, at jeg savnede at de andre var med herude sammen med mig, så nu begyndte det for mig, at handle om, at mine medspillere også skulle komme ud af rotteræset, så de kunne få den fede følelse som jeg sad mig. Det lykkedes næsten også for alle til sidst.

Efter at have reflekteret over spillet gav det mig også en hel del indsigt i mit eget virkelige liv. Det gik op for mig, hvor vigtigt det er at fokusere på en ting, når man har taget en beslutning om det er det jeg vil, og det er det jeg arbejder hen mod nu. F.eks. står jeg midt i en skilsmisse, og sidder nu tilbage med huset, som jeg egentlig havde bestemt mig for at blive siddende i.
Men har nu besluttet, at sælge huset og få mig en lejlighed, og på den måde starte et nyt kapitel af mit liv. når jeg har nået dette mål, bliver mit næste mål,at tage mit job op til overvejelse, da jeg har arbejdet i supermarked de sidste 7 år, hvilket jeg kan mærke, at jeg er kørt meget træt i, hvilket spillet i meget stor grad handlede om i går, netop det at sætte sig et nyt mål, når man har nået det gamle mål.

Endnu en gang tak for en meget givende og et stort spark til mig, med at komme videre i mit liv.

Med venlig hilsen
Morten HansenPoul Hansen Poul Hansen, Nordjylland:

Hej Mikael

Tak for en dejlig eftermidag i Nordjylland med Cashflow .
Jeg oplevede at det var mit liv jeg spillede, det var skræmmende så virkeligt det var, at se sine mønstrer udspille sig i kortene og se livet passere revy med div. følelser.

Knus PoulLise Lee, Ikast:

Den følelse jeg får når jeg kommer ud i friheden er helt fantastisk og selv om jeg godt ved at dette her er kun et spil, så har tankerne om ,hvordan jeg kan komme ud i friheden i det virkelige liv rumsteret i hovedet på mig siden.
Jeg er begyndt at se på mit eget liv, hvad det er jeg har gjort som har holdt mig i rotteresset, f.eks. købt en masse legetøj til børnene som de alligevel ikke legede ret megt med.
Købte større og større hus og større og større bil. Ja skruen var uden ende.
Lise Lee I dag 3 dage efter spillet kom jeg op i banken. og pludselig kom jeg til at se på hele personalet, der sad de troeligt hver på deres stol i 8 timer og de gør det hver dag.
Da jeg gik ud af døren, var der en som kikkede op og blev helt oplivet, da jeg smilede og gav ham en humørfyld hilsen. Vi gør det ud fra den overbevisning om, at det er trygt og sikkert at opføre sig sådan.
Men den tryghed er en ilusion.
Jeg gør jo det samme selv i mit eget arbejde, men jeg har ikke mere nogen illusion om, at det er trygt og sikkert det jeg gør.
Jeg tror det vil være mere trygt og sikkert, at jeg begyndte at styre mit eget liv og min egen cashflow, det er ikke nogen illusion.
Det der er gået op for mig er, at jeg tidligere konstant har lagt mit liv i hænderne på andre mennesker, men nu ønsker jeg at tage mit liv i egen hånd og så møde de udfordringer det giver.
Jeg er overbevist om ,at det bliver meget spændende og at jeg kommer til at mærke livets pulserende kraft op og ned.
Men hellere det end at leve halvdød videre.
Hvorfor har de indrette samfundet sådan at vi nærmest bliver halvdøde i vores tilværelse? Selv vores fysiske råderum er indskrænket til ganske få m2.
Hvorfor skal vi gøre det sammen arbejde hver dag, hvorfor skal vi sidde på den samme stol hver dag, hvorfor skal vi have den samme chef hver dag, vi lever jo ikke i industrisamfundet mere, men vi behandler hinanden som om vi gjorde.
Der er så mange ting jeg kunne stille spørgsmålstegn ved.

De kærligste hilsner
LiseMarianne Brønnum Marianne Brønnum, Nordjylland:

Hej Mikael

En forrygen lørdag eftermiddag i Brønderslev.
Helt ærligt havde jeg "glemt" hvad det var vi skulle.
Så jeg gik ombord i spillet med krum hals, det var sjovt at være i rotteræset, men da jeg kom ud i overhalingsbanen blev det sjovere, det varede ikke længe før jeg "blev skilt" og måtte aflevere mange penge til banken, sjovt nok var det den stærkeste følelse jeg fik her, en følelse af frihed.
Nå men jeg kom hurtigt til penge igen og fik investeret i en guldmine - men ak jeg blev skilt igen og sluttede spillet uden penge men jeg havde min guldmine.
Det er besynderligt, som spillet afspejler virkeligheden, rent faktisk står jeg midt i en skilsmisse, og tænker meget på økonomi, bevidsthed og åndelighed.
Det, spillet har givet mig, er en retningslinie fremover, de forskellige valgmuligheder jeg har, f.eks kan vi sælge huset og få en klat penge, som jeg kunne investere.
Men i hvad, her er der jo uendelige mange mere eller mindre sikre former for at investere. (jeg ved godt, at det handler om at sætte sig ind i de muligheder der er for investering - før jeg træffer en beslutning)
En anden ting spillet bekræftede mig i, er, at når jeg får succes og succeen fortsætter, sker der det i mit univers, at jeg stopper op, så det er noget jeg arbejder med i øjeblikket.
Jeg glæder mig til at se filmen The Secret i morgen aften, og jeg glæder mig til at spille spillet igen.

Venlig hilsen
Marianne BrønnumGitte Lundgaard Larsen Gitte Lundgaard Larsen, Hørve:

Hej Mikael.
Tak for nogle spændende og lærerige timer med Cashflow.
Her nogle tanker jeg har gjort mig omkring det at være med.
Søndag d. 21. januar var jeg for 1. gang med til at spille Cashflow.
Jeg kendte intet til det i forvejen, men var opsat på at finde ud af hvad det var og se hvilke ændringer det evt. kunne medføre i mit liv.
Der blev på forhånd aftalt hvor lang tid vil skulle spille.
Spillet var lidt indviklet, da jeg ikke havde styr på, hvad spillet egentlig gik ud på, desuden var det på engelsk og med ord jeg overhovedet ikke kendte.
De øvrige deltagere havde alle deltaget før, så de virkede mere fortrolige med spillet.
Alle var meget venlige og hjælpsomme.
Det var rart at få hjælp, men da jeg ikke havde læst / kendte spillereglerne, syntes jeg ikke jeg havde styr på det.
(Oh, det er et af mine mønstre: "jeg skal have styr på / kontrol med det hele")
Jeg var bange for at investere, da jeg ikke havde kontanter nok i spillet, men skulle låne.
(her kom endnu et mønster til syne: "husk nu altid at have lidt i reserve, ellers kan det gå galt")
Spillet gik stærkt.
Det var overrumplende, at vi ikke behøvede at vente på hinanden, da vi spillede mod os selv og ikke mod hinanden.
Jeg savnede fællesskabet, det at tage del i hinandens spil / beslutninger.
For mig var der ingen speciel følelse af at det var bedst at komme ud af rotteræset.
Da jeg så endelig var ude, betød det ikke ret meget. Jeg fik masser af penge, som jeg ikke kunne investere i noget, da jeg ikke landede på felter der gav investeringsmuligheder. Faktisk var det ret frustrerende at have 3 - 4.000.000 til ingen ting.
Længe var jeg bange for at ramme et af de felter der ville betyde, at jeg skulle betale halvdelen af min formue.
(igen et mønster med ikke at ville lade ting flyde med).
Det gik dog op for mig, at det kunne være fuldkommen underordnet om jeg betalte halvdelen af min formue, da den alligevel var så stor og jeg ingen glæde havde af den. Desuden blev den hurtigt forøget igen.
Jeg oplevede at alle spillede deres eget spil og var mest optaget af det - ikke sådan at forstå, at der ikke var hjælp at hente når dervar behov for det, men jeg fandt det "tomt" at vi ikke var fælles om spillet. Alle havde travlt og nok i deres eget. Faktisk havde jeg lyst til at stoppe, da det ikke var særlig hyggeligt
(her var endnu et mønster, der med lidt hjælp gik op for mig efter spillet - at sådan oplever jeg det ofte i mit liv for tiden ).
3 minutter før sluttidspunktet landede jeg på feltet for "skilsmisse" og mistede alle mine 7 - 8.000.000. Det rørte mig dog ikke, da jeg vidste at jeg nemt ville få noget igen, det nåede jeg dog ikke inden tiden var gået.
Denne sidste følelse eller overbevisning vil jeg gerne tage med ud i mit liv at "det betyder intet at miste alt, for der kommer nemt og altid noget igen".
Spillet har sat mange tanker i gang og det er bestemt ikke sidste gang jeg har spillet Cashflow.


Tanker efter Cashflow 2. gang.

Mine tanker eller mål i spillet denne gang var at komme ud af rotteræset, satse og få min drøm opfyldt.
Inden spillet gik i gang, sagde jeg at jeg ikke ville have nogen børn og jeg endte med at have 3!!!!
Mon ikke det vil være klogere at sige hvad jeg vil have, frem for hvad jeg IKKE vil?

Blev vred over at blive sprunget over fordi jeg var på toilettet. Jeg kom ind lige da det havde været min tur og mente jeg kunne slå alligevel, men min en af mine medspillere sagde, at jeg ikke havde været der da det var min tur og så måtte jeg vente.
Jeg syntes det var en tåbelig regel, når man alligevel ikke spiller mod eller med hinanden, men kun mod sig selv.
Jeg blev også vred fordi jeg flere gange havde ventet på de andre og nu kunne de så ikke vente på mig. Jeg følte mig så snydt og der gik flere dage, før jeg fandt ind til hvad det handlede om.

Martyr?
Intet af det sagde jeg højt, men sad bare og skumlede.
Mon ikke jeg skulle vænne mig til at sige højt hvad der generer mig?
Ydermere landede jeg kort efter på et felt, som gjorde, at jeg skulle springes over 2 omgange!!!!
Hvad mon det var jeg skulle læne mig tilbage og tænke over?

Blev irriteret på min sidemand fordi jeg tolkede ham til at ville hjælpe og så ville han ind imellem alligevel ikke, syntes også han talte ned til mig, ” brug nu lommeregneren” så jeg måtte lige give ham lidt igen ” nåh, synes du ikke jeg skal bruge lommeregneren til det her?”
Det generede mig, at han var den der havde forhindret mig i at slå da jeg havde været ude.
Der er ikke nogen der skal hjælpe mig, hvis de ikke gør det 100% Jeg bliver irriteret på mennesker jeg ikke føler jeg kan regne med. Så tak til min sidemand, som fik lokket dette frem!

Jeg besluttede at nu kunne det være nok med at være i rotteræset, så jeg satsede flere gange når jeg havde mulighed for det, trak kort der mest var beregnet til dem der havde mange penge og det havde jeg ikke, men jeg fik alligevel gevinst ud af at satse.
Da jeg kom ud af rotteræset var jeg ikke meget for at slippe mine småpenge til godgørenhed, for det var jo mine penge!!!
Handler vist om at holde fast i det som ikke længere er brugbart!

Det var lidt tomt nu hvor mit mål var nået og jeg fik også ret hurtigt min drøm opfyldt, men kunne ikke komme til at investere i noget, landede kun på forlystelsesfelter.
Måske har jeg mest brug for at have det sjovt i mit liv frem for at skulle investere i noget, for jeg har vel det jeg skal bruge?
En enkelt gang skulle jeg betale skat, men ellers tænkte jeg slet ikke på at jeg kunne risikere at lande på et felt der ville koste mig dyrt – det var overhovedet ikke en mulighed jeg havde tænkt på.
Det jeg ikke ser som en mulighed dukker heller ikke op og omvendt!

Gitte Lundgaard LarsenKirsten Hansen Kirsten Hansen, Nordjylland:

Hej Mikael
Tak for det gode spil, som jeg umiddelbart opfattede som leg/spil.
Men men - Intet er som det ser ud til at være.
Så tusinde tak for dette spark i røven.
Jeg oplevede en helt masse, og er nu begyndt at tage min økonomi, og mig selv alvorligt.
Glæder mig til næste gang.
Knus og tak
Kirsten HansenVibeke Lønskov Vibeke Lønskov, Stenlille:

I søndags deltog jeg i Cashflow for første gang.
Det var på Liannes opfordring, at jeg var med.
Jeg anede ikke, hvad det handlede om, men havde en ide om, at det var noget med at anbringe sine penge fornuftigt.
Lianne var sød og hjalp mig lidt til start og en, to, vupti, sådan føltes det i alle tilfælde, var jeg ude af Rotteræset.
Det var egentlig ikke nogen overraskelse, men det var lige ved at være ret så kedeligt, det varede nemlig længe, inden jeg fik selskab.
De andre så ud til at have det ret sjovt i kampen om at komme ud.
Da jeg gik der fra, synes jeg ikke, at det havde givet mig noget særlig ud over en festlig eftermiddag.
Men nu da jeg har sundet mig lidt, kan jeg godt se, at det alligevel har gjort en forskel i min måde at anskue investeringer på.
Da jeg var færdig havde jeg ændret min månedelige indkomst fra 650 penge til 203.000 penge. Det var ret chokerende.
Hvis det dog bare var så enkelt i det virkeligt liv, tænkte jeg!!!
Men jeg har aldrig set investeringer som en mulighed for mig selv. En start kunne jo være at prøve, tænker jeg, det plejer at hjælpe.
Jeg bliver nok også nødtil at prøve igen for at se, om det var begynder held.

Med venlig hilsen
Vibeke LønskovLianne Hansen Lianne Hansen, Stenlille:

I går (december 2006) deltog jeg i Cashflow og det var 2. gang, så jeg var opstemt på, at det skulle gå mig godt.
Jeg havde en veninde med.
Under spillet hjalp jeg hende og det gik hende godt.
Jeg selv derimod sad og hakkede i det og intet ville lykkes, for jeg glemte at gøre de ting, som jeg havde givet som råd.
Vi fik at vide, at spillet afspejler vores hverdag.
Så det jeg kan lære er at være opmærksom på, hvad jeg skal gøre for at få tingene til at lykkes og ikke kun koncentrere mig om at hjælpe andre. Jeg skal koncentrere mig om det væsentlige, det der kan give mig en bedre livskvalitet.
At spillet kan hjælpe en til selverkendelse kan jeg hermed bekræfte.

Med venlig hilsen
Lianne HansenBettina Svare Bettina Svare, Ålborg:

Det var så mit først spil Cashflow, men bestemt ikke det sidste. Jeg kom til min egen overraskelse først ud af rotteræset. Jeg fik en del ud af det og en af de vigtigste ting for mig må være, at ”man kommer derhen, hvor man fokusere” – altså fokusere på det man ønsker, frem for det man ikke ønsker skal ske.
Vi, min datter på 9 år og jeg, har nu indført, at vi hver skal takke for 3 gode ting der er sket i dagens løb & vi må også gerne komme med ønsker. – altså en slags træning i positiv tankegang og fokus.
Lige som smil, tiltrækker smil – penge, tiltrækker flere penge & positiv holdning, tiltrækker positive mennesker - er der efterfølgende begyndt, at ske positive ting i vores liv & jeg har nu valgt, at stoppe på mit arbejde og begynde på en uddannelse.

Positiv tankegang og fokus, gør virkelig en forskel.

Tak til jer alle for en dejlig dag.
BettinaGunner og Kirsten Kehlet Gunner og Kirsten Kehlet, Århus:

Før jeg spillede Cashflow første gang (i Middelfart) var jeg tilbøjelig til at være "alt for flink" mod andre. Jeg bemærkede denne tendens, da jeg solgte nogle værdipapirer eller andet billigt til én, der var fattigere end jeg var på det tidspunkt. Det havde ikke været nødvendigt med den lave pris, for han kom næsten lige så hurtigt hurtigt ud af Rotteræset som jeg.
Det har udmøntet sig i, at jeg ikke mere altid giver rabat, når folk står og gør sig fattigere end de er (på messer o.l.).
Gunner var så begejstret for at spille Cashflow, at han nu har investeret i ét selv, så han kan foreslå vennerne at spille i vort hjem.navn Barbara Landmark, Viborg:

Kære Mikael,
Tak for sidst, det var en dejlig eftermiddag i Skals Hallen.
Selv om det kun var et spil, så efterlod det et håb om også i det virkelige liv at kunne komme ud af ”Rotteræset”.
Jeg havde ikke rigtig nogen forventninger eller forestillinger om, hvad Cashflow var, men på Holistisk Festival i Tisvilde har jeg været til et foredrag om penge, som jeg syntes var sjovt, så derfor meldte jeg mig til Cashflow.
Det var spændende og medrivende at spille, for jeg gerne vil lære om at investere penge på en måde, så de giver afkast.
Om begejstringen over at være kommet ud af ”Rotteræset” i spillet kan overføres og virkeliggøres i min hverdag her i Viborg, ved jeg ikke i skrivende stund.
Men det er ikke sidste gang jeg har spillet Cashflow.
MVH
Barbaranavn Bibi Holmqvist, København:

Tak for en berigende søndag eftermiddag. Den slags vil jeg godt nok gerne have nogle flere af.
Efter en uges ferie, som sluttede med halvdagskurset "Livskundskab og Cashflow", var jeg tilbage på arbejde i dag og opdagede, at jeg var meget opmærksom på, hvordan jeg mærkede hver lille ting der skete omkring mig, - føltes det rart, ubehageligt, godt, dårligt, super, osv.
I løbet af ferien læste jeg også Stuart Wildes bog "Mirakler", og alle disse ting er en rigtig god start på resten af mit liv.

Mange positive, energifyldte hilsner
Bibi.Kim Nielsen Kim Bramstrup Nielsen, København

Tak for en rigtig hyggelig eftermiddag, - som virkelig gav os alle stof til eftertanke !
Inden jeg fik taget mig sammen til at tilmelde mig CASHFLOW-spillet gik mine bekymringer på om der var tale om et slags pyramidespil eller en eller anden fordækt måde at tjene hurtige penge på. MEN JEG KAN ROLIGT SIGE AT MIN SKEPSIS BLEV BRAGT TIL SKAMME, - OG NU ÆRGER JEG MIG OVER AT JEG IKKE FIK TILMELDT MIG NOGET FØR !!!!
CASHFLOW-SPILLET er nemlig alt andet end et pyramidespil, casino-spil eller andet som har med hurtige penge at gøre.
DET HAR FAKTISK SLET IKKE NOGET MED PENGE AT GØRE !!!
- SELVOM DET HANDLER OM VORE ØKONOMISKE DISPOSITIONER !
Jeg vil snarere sige, efter at have gennemgået Mikaels lille spil-kursus, at der er tale om et ganske almindeligt spil svarende til Matador, som blot til gengæld fokuserer på DE PSYKOLOGISKE ASPEKTER I VORES ALLE SAMMENS TILVÆRELSE, OG OPLYSER DIG OM NOGLE MENNESKELIGE EGENSKABER, SOM DU TIL ENHVER TID VIL VÆRE TAKNEMMLIG FOR NU ER TILFALDET DIN PERSONLIGE BAGAGE PÅ DEN LILLE EFTERMIDDAG, SOM SPILLET/KURSET TAGER !

Mange hilsener og tak fra Kim B. Nielsen.Sanne Sanne Schang, København:

Min deltagelse i Cashflowspillet i søndags var lidt af en wakeup call til min økonomiske sans. Sidste år havde jeg en længere periode, hvor jeg, rent teknisk, ikke kunne holde øje med min bankkonto. I den periode var jeg mere eller mindre tvunget til at føre regnskab på papir eller have tillid til, at der var penge nok til det jeg havde brug for.
Jeg valgte det sidste og i 4,5 mdr. var jeg overbevidst om, at der var rigeligt til mine behov. Det var der også og rent faktisk fik jeg sparet op i den periode. Det er jo tankevækkende, at da jeg så fik adgang til kontoen igen, så brugte jeg faktisk flere penge.
Min oplevelse i søndags var med til igen at vække den universelle tiltro på, at der vil være nok til at dække mine behov. Samtidigt fik jeg øje på, hvad den opsparing jeg så får samlet kan bruges til.
Jeg har ikke før været særligt fokuseret på, at investeringer var en mulighed for mig, da altid før har tænkt på investeringer som noget der var afhængigt af mange penge. Det er jo nødvendigvis ikke sandt, jeg har ganske enkelt ikke kigget efter mulighederne før.
Da jeg har en drøm om, at blive selvstændig på et eller andet tidspunkt, tror jeg på, at mine tanker omkring penge og anvendelsen af disse, vil have en stor betydning for den fremtid.
Derfor glæder jeg mig til at deltage igen og blive klogere på mig selv og hvad der ellers holder mig tilbage i forholdet til penge og deres vækstmuligheder.Jonna Eierslev Christensen Jonna Eierslev Christensen, Tåsinge:

Det var rigtig sjovt og lærerigt, jeg som ellers ikke er til spil, er meget lidt konkurrence mindet, men her handlede det jo kun om min egen indsats.
Jeg så en afspejling af hele mit liv. Jeg startede som vicevært, med en lille indkomst. Jeg kommer fra en arbejderfamilie. Men jeg var faktisk meget heldig…eller havde god fornemmelse for hvornår jeg skulle handle og hvornår jeg skulle lade være. Jeg kom derfor ret hurtigt, som den første, ud af rotteræset.
Nød det meget i starten, men så blev det det på en måde lidt kedeligt, der var jo ingen udfordringer.
Tankevækkende.
Jeg landene mange gange på fornøjelser, som jeg dog endnu ikke havde råd til. På et tidspunkt havde jeg fået samlet lidt sammen, men landede så på skilsmisse, hvor jeg mistede alle min penge. Dette afspejler så fantastisk, at jeg ikke har så nemt ved at tillade mig selv fornøjelser. Jeg har rejst meget rundt i verden, men mest i forbindelse med arbejde. Er blevet skilt og det kostede rigtig mange penge.
Dette blot at tage imod, det har jeg til hensigt at være bedre til fremover.
Dette at spille på flere heste, at arbejde målrettet på at komme ud at rotteræset, var bestemt også en givende indsigt.Lianne Hansen Lianne Hansen, Stenlille:

Et spændende spil! Det gik jo op for mig undervejs i spillet at jeg med den viden jeg her erhvervede mig, tidligere i mit liv ville have taget anderledes beslutninger.
Men nu har jeg fået en ny erkendelse, og min fremtid ser anderledes ud. Det er dybt interessant.
Jeg har lært en hel del om mine egne økonomiske forhold, og jeg har lyst til at spille dette spil mere, for at se hvor det bærer hen.Justian Flensted, Helsinge:

Cash-flow har været rigtig interessant for mig på flere områder.
Jeg var heldig/god/andet, da jeg spillede det for første gang (og eneste indtil d.d.). Jeg nåede mit mål i spillet, og det har helt klart givet mig en følelse af "jeg kan virkelig godt finde ud af, hvad der skal til at få mig ud af min økonomiske kattepine", og den succesfølelse har jeg haft brug for!
Justian Flensted Spillet er for mig overordnet et godt billede af, hvilke faktorer, der i "virkeligheden" har indflydelse på udviklingen af min økonomi, og hvordan jeg mere eller mindre fornuftigt sammensætter og udnytter de muligheder og tilbud, der igennem tiden ligger foran mig.
Om jeg var heldig eller god, så må jeg sige, at dét, som jeg erfarede blev min succes i spillet, OVERHOVEDET ikke er det, som jeg gør i virkeligheden.
Jeg startede i spillet med at gøre, som jeg plejer at gøre – spille sikkert spil og ikke tage nogle chancer. Kort tid efter oplevede jeg, at jeg kunne have fået en del kontanter ud af det, hvis blot jeg havde grebet chancen. Det er samme "fejl", jeg gør i virkeligheden, og dét er bl.a. noget af det, som jeg i spillet fik vendt - og så frugten af.
Nu bliver Rom ikke bygget på en dag, men jeg har da alligevel allerede valgt at holde orlov på mit studie for at gøre noget ved min økonomiske situation, som skaber negativ stemning hos mig selv og i min lille familie. Det har altså skabt fokus for mig, hvad der er vigtig her og nu! Spillet har været med til at sætte mit liv i perspektiv, og det synes faktisk er vildt – for det er jo kun et spil…eller er det ?
På sigt forventer jeg, at jeg ændrer mit syn på, hvad der hensigtsmæssigt for mig at gøre, så jeg tør at leve noget mere. Der er helt sket noget på kort sigt, men spørgsmålet er, om jeg bliver holdt ved ilden uden at spille noget mere. Ved at være vedholdende forventer jeg derfor, at det i højere grad bliver en naturlig del af mig at tænke sådan.Erik Olsen Erik Olsen, København:

Hej Mikael, og tak for at gøre det nemt, at gå til spillet med det samme, og for at vise hvordan rige folk tænker.
Hørte om Cashflow spillet for nogle år siden og har derefter gerne ville prøve spillet.
Det er sjovt at mærke, hvordan det er at komme frem i livet, og hvad der skal til for at komme ud.
Vil spille det, indtil jeg er kommet ud af Rotteræsset, og til jeg føler det comfortabelt at leve og gøre de ting, jeg drømmer om.Helle Hansen Helle Hansen, Hobro:

Hejsa Mikael

Det var vildt inspirerende både at møde et så livsglad væsen som dig og deltage i Cashflow.
Det har givet mig en ny vinkel på penge og økonomi sådan at forstå at penge kan man sætte sig ind i og lege lidt med i stedet for tanken:
Enten er de dér (pengene) eller også er de ikke! - hvilket meget har været mit syn på penge.
Hvorfor skal det være så surt at have med penge at gøre – og det viser sig for mig at jamen det skal det heller ikke.
Det kan faktisk være vildt sjovt og noget jeg kan tage let på og min fornemmelse er at så flyder pengene også bedre…
Jeg mærker her efter turen med cashflow et stort drive og en spænding ved at sætte mig ind i økonomi – hvilket ellers aldrig har interesseret mig - og undersøge mine muligheder for at investere eller spekulere.. dette hører du videre om.Mikael Hoffmann Mikael Hoffmann, København:

I løbet af de sidste 3 år har jeg spillet Cashflow cirka 30 gange.
Godt halvdelen af gangene har jeg været superviser/kursusleder, og resten af gangene har jeg selv spillet med.
Hver eneste gang har været speciel. Hver gruppe har sin egen gruppedynamik og gruppeenergi.
Og jeg lærer noget nyt hver gang. - Mest om mig selv!
Sidste gang jeg spillede med, blev det endnu en gang temmelig tydeligt for mig, hvad jeg blandt andet har af mønstre i mit liv.
Jeg var meget optaget af at undervise og hjælpe de andre spillere. Fuld fokus på de andre, og kun lidt til mig selv og mit eget spil.
Det viste sig efterfølgende, at jeg flere gange ikke havde fået min månedsløn, og et par gange blev jeg faktisk sprunget over i runden.
I spillet var jeg højt lønnet akademiker og havde 3 børn. Store udgifter i det hele taget.
Jeg var i forretningen i stand til at købe en del udlejningslejligheder og små virksomheder, som alt sammen gav mig lidt passiv indkomst.
Men da jeg var højt lønnet, krævede det mere at få min passive indtægt op på mine samlede udgifter, og dermed komme ud af Rotteræset.
Jeg var den allersidste, der kom ud......
Da jeg pludselig opdagede at jeg var den eneste tilbage, satte jeg alle mine mentale ressourcer ind på mit eget spil. Jeg blev mere indadvendt og var fuldt fokuseret, - og kom derefter lynhurtigt ud af Rotteræset.
Da jeg endelig var ude vendte mit held fuldkommen. Jeg fik ved et tilfælde mulighed for at spille med tre terninger hver gang, hvilket betød at jeg spurtede rundt på brættet og kom meget hurtigt frem. Da jeg samtidig jo havde haft en temmelig stor passiv indtægt, tjente jeg næsten 1 million dollars hver gang jeg slog med terningerne. De andre havde allerede snuppet de forretningerne der gav ekstra passiv indtægt, men de tjente stadig kun omkring 3-400.000 dollers om måneden. Så egentlig HAVDE jeg allerede den store passive indtægt på grundlag af det arbejde jeg i forvejen havde gjort i Rotteræset. Og pengene rullede ind hele tiden.
Til sidst opnåede jeg også min drøm i spillet, lige inden vi sluttede. Stadig med mit fulde fokus på hvad der foregik med mig selv.
Det var et særdeles beskrivende forløb af mit liv.
Det lærte mig, at jeg før jeg hjælper andre skal være mere fokuseret på mine egne ting, og når jeg kommer fra et styrke-udgangspunkt er jeg i stand til at hjælpe andre bedst muligt.
Samtidig har vi det sjovt, og sådan skal det også være (og er det) i det virkelige liv.Birgithe Hofman Birgithe Hofman, Hobro:

Jeg har også været så heldig at være med i Cashflow 2 gange. Begge gange kom jeg ud af rotteræset, hvilket jeg er ret stolt af:-)
Det er et spændende, overraskende, dynamisk og lærerigt spil. Det fede er at du ikke spiller mod de andre spillere, men mod dig selv. Det er så godt.
Jeg glæder mig til næste gang til vi skal spille.


29. april 2006:

Dette var mit 5 spil og alle gange er jeg kommet ud af rotteræset.
Undtagen denne gang.
En meget sjov fornemmelse, fordi jeg ikke rigtig troede på at jeg stadig sad, som den eneste i rotteræset, da det var slut.
Oplevelsen var i det hele taget underlig.
Jeg tog det ikke rigtig alvorligt.
Var egentlig meget mere over i de andres spil end i mit eget.
Og selvom jeg brokkede mig højlydt, havde jeg det ok.
Måske lige en overgang synes jeg det var lidt for kedeligt, men så begyndte jeg at glædes på de andres vegne og havde det sjovt.
Sidst spillede jeg med min mand og vi kom begge ud af rotteræset, men denne gang spillede vi hver for sig.
Han kom ud af rotteræset og jeg blev. Det beviser endnu engang for mig, at vi arbejder bedst sammen, i stedet hver for sig.
Siden spillet har vi analyseret det der skete.
Jeg blander mig for meget i andres sager, med ententionen om at hjælpe, så jeg ikke koncentrerer mig om mit eget.
Det er mit generelle problem: At være for meget over i andres "rødbedehave"!
Når jeg koncentrerer mig om mit eget 100%, så flyder tingene meget bedre og de lykkes.
Når jeg lader min mand være, i stedet for at brokke mig, giver jeg jo ham plads til at være ham, som giver mig plads til at være mig.
På den ANDEN måde, lukker jeg af for hjertet og jeg lider alverdens kvaler.
Og hvem ønsker at være der?
Ikke jeg!!
Cash-flow kan virkelig være en øjneåbner og jeg anbefaler det varmt til alle!Kristiane Ravn Frost Kristiane Ravn Frost, Jystrup:

Jeg syntes det var rigtigt inspirerende at deltage i cash-flow spillet.
Igennem mange år har jeg ikke været særlig fokuseret på økonomi og heller ikke haft det store cashflow, men dog altid oplevet at når jeg gjorde det rigtige for mig og havde brug for penge, så kom de.
Mangel på penge har for mig været det sikreste tegn på at jeg var på "fejl vej".
Da Mikael inviterede mig, vidste jeg at jeg behøvede at skabe et løft i min økonomi for at nå et nyt niveau, fordi jeg gerne vil i gang med nye projekter, så jeg tænkte det kunne være sjovt at deltage.
Spillet spejlede dette ganske smukt for mig.
I lang tid sad jeg og hjalp alle andre uden selv at få nogle muligheder for at komme ud af "rotteræset".

Så tænkte jeg at nu skulle jeg vist til at fokusere lidt og i et slag fik jeg muligheden og kom ud af rotteræset.
Og sådan er mit liv også.
Spillet bygger på at man kommer ud af rotteræset ved at skabe sig passiv indkomst.
Efterfølgende reflekterede jeg en del over spillet og selvfølgelig min egen økonomiske situation.
Spillet kom meget godt til at bekræfte min grundlæggende sunde holdning til økonomi. Jeg kom til at føle mig tryg ved at financieringen til mit større projekt ikke er noget jeg skal bekymre mig om.
Jeg skal gøre som jeg altid har gjort: Fokusere på det der er vigtigt og når jeg så har brug for pengene kommer mit fokus automatisk til at være der og så kommer det der skal til for at muliggøre projektet.
For jeg har ikke følt at jeg var en del af "rotteræset" nogensinde selv om jeg heller ikke har haft de store summer at gøre godt med, for jeg har gjort det jeg gerne ville gøre med mit liv og skaffet min indkomst gennem at gøre det.
Og det er jo en anden måde at komme ud af rotteræset på og nok en mere holdbar på samfundsplan.
Vi kan jo ikke alle leve af passiv indkomst, men vi kan alle forfølge den drøm, vi brænder for og forsørge os ved at gøre det.
Dagen efter spillet fik jeg en ide, der ikke bare vil give mig de penge, der behøves for at nå min drøm, men samtidig viste mig en enklere og billigere vej til at nå det samme mål.

Spillet er herligt, for det spejler vor holdning til økonomi, så vi kan ændre det der ikke er hensigtsmæssigt.
Og det er jo sådan at når vi fokuserer på penge, så åbner vi øjnene for de muligheder der findes.
Så det virker.
Og Mikael er som supervisor rigtig god til at skabe en hyggelig og åben atmosfære og holde spejlet op, hvis man nu trænger til at pudse sit eget.Mike Lewis Mike Lewis – Life Coach - Spain:

The Cashflow game is very clever! My Coach in California is a friend of the inventor Robert Kiyosaki he uses this game all the time to teach his clients how to think like an entrepreneur with none of the risks!
I'm not a big fan of board games, but I found that in playing this game I had a tremendous awareness of how the other players thought about money and prosperity, and how they dealt with winning and losing. Then I realized how I was thinking about it too!
I also noticed that my personal strategy in playing the game was the same as the strategy I have used to make so much positive change in my personal life. Outwardly, it's just a game..but inwardly it's a valuable tool to show each of us how to change the way we look at our own life and make some adjustments for the better!
I thoroughly recommend it to anyone who wants to learn how to discover their own strategy to create abundance and prosperity in their own life!Klik her for at gå tilbage til forsiden.
Klik her for at se billederne fra de gange, vi har spillet.