3 gode tips

Cashflow 101 Kære Cashflow 101 spiller

Tak fordi du tog dig tid til at lære om et vigtigt emne, nemlig emnet penge. Penge er en meget stor magtfaktor i verden i dag. Penge har kraften til at gøre dig til en slave ved at få dig til at arbejde hårdt, betale skatter og betale gæld resten af dit liv. Penge har også kraften til at sætte dig fri … men det fordrer at du bliver herre over pengene. Cashflow kan lære dig at blive herre over pengene, ikke en slave af dem.

Efter at have set tusinder af mennesker spille dette uddannelsesspil, har jeg nogle tips som kan være et supplement til din læringserfaring. Her er de varme tips:

Tip # 1: Det hurtigste jeg har set nogen komme ud af Rotteræset er 20 minutter. Han spillede med 4 andre spillere. Denne person gjorde det på kun 3 runder. Jeg har også set folk spille dette spil i mere end 6 timer, og de kom aldrig ud af Rotteræset. I deres frustration beskyldte de spillet for at være for langsomt. Det tager ikke lang tid at spille dette spil. Det er træningen af din hjerne til at opdage muligheder, der tager tid, og det er hele ideen bag Cashflow … at træne din hjerne i at finde nye muligheder. Hver eneste dag går vi forbi millioner af kroners muligheder, men vi ser dem ikke. Efter at have spillet dette spil mange gange, vil du begynde at se flere og flere finansielle muligheder, som altid har været der, lige foran næsen på dig. Så Tip # 1 er at du skal gøre dit bedste for at komme ud af Rotteræset 3 gange i træk på under 1 time. Når du først kan det, har du trænet din hjerne til at tænke som en professionel investor; en person, der er herre over pengene.

Tip # 2: Tag et blankt indkomst-ark og status-opgørelse og udfyld det med din reelle finansielle status. Sammenlign det derefter med de andre spillere. Nøglen til velstand resten af dit liv er ikke det beløb du tjener, men hvor mange reelle aktiver du kan samle. Det er derfor at en person med en lille indkomst kan blive mere velhavende end personer med store lønninger. Den sørgelige kendsgerning er, at de fleste bruger deres liv på at arbejde hårdt, samler passiver, som de tror er aktiver, og derefter være nødt til at bruge resten af deres liv på at betale af på gæld.

Tip # 3: Efter at have færdiggjort Tip # 2, udfyld så et andet indkomst-ark og status-opgørelse for en dato 5 år ud i fremtiden. Med andre ord skal du finde ud af hvordan du ønsker, at din finansielle situation skal se ud om 5 år. Diskutér med de andre hvordan du kan planlægge at komme dertil, på grundlag af din finansielle situation i dag.

Mange tror, at det virkelige Cashflow-spil finder sted på det farvestrålende bræt. Men spillet spilles i i virkeligheden på dit indkomst-ark og status-opgørelse. Præcis som i det virkelige liv. Meningen med Cashflow er at give dig kontrol med din egen personlige pengestrøm. Mennesker, der ikke kan kontrollere, hvor deres penge flyder hen, kæmper ofte i deres liv på det finansielle plan, uanset hvor mange penge de tjener.

Dette er de rige menneskers hemmelighed: De rige arbejder ikke for penge, fordi de véd, hvordan pengene skal arbejde for dem. Spil Cashflow ofte, og bliv herre over pengene.

Tak.
Robert T. Kiyosaki
www.mhoffmann.dk